kép

Keresés:

A boldogtalan Villon boldog napjai

Erskine, John

320 oldal, keménytáblás 2500 Ft

A mulandóság korbácsa hajszolta. Hogy nagyon kell sietni, mert hamar elszáll az élet. Szépséges csodák fájdították szívét és szemét. Mindent akart és semmit el nem szalajtani. A vágy mohóságában meg-megbotlott, bizony: ezért érezzük annyira magunkénak őt és az életét. Komor színekben festette meg önmagát, de élete ma is eleven és élni fog késő századokon át. Ebben az életműben - életében és műveiben - a visszataszító vonásokat régen elkendőzte már a halhatatlanság aranyfüstje.

A Golgota-akta

Vandenberg, Philipp

398 oldal, kartonált 3500 Ft

Egy szervátültetés után meghal a páciens. Ami előszőr műhibának látszik, gyilkosságnak bizonyul. Gropius professzor, a sebész, aki kétségbeesetten kutatja az igazságot, maga is halálos veszedelembe kerül. A bűnügyi szimat és a megzavart érzések két titokzatos nő karjaiba űzik. De csak egyikük viszi őt közelebb a megoldáshoz.

A Google-sztori

Vise, David A.

350 oldal, keménytáblás 4400 Ft

1988-ban a moszkvai születésű Szergej Brin és a középnyugat-amerikai Larry Page nem kisebb tervvel hagyták maguk mögött a Stanford Egyetemet, mint hogy egy keresőrendszer segítségével, mely a világháló minden egyes információját befoglalja és ingyenesen elérhetővé teszi, megváltoztassák a világot.

A gyilkos fekete mamba

Wallace, Edgar

324 oldal, kartonált 2200 Ft

London lakóit egy gyilkos, fekete kígyó tartja rettegésben, mely sorra szedi áldozatait. A testeken két parányi seb, mint két tűszúrás, egészen közel egymáshoz. A halál oka: kígyóméreg.Mivel a Scotland Yard nyomozója kudarcot vall, színre lépnek Wallace legnépszerűbb hősei:Manfred, Gonsalez és Poiccart, a Három Igaz Ember, akik saját módszereiket használva derítik fel az igazságot és hozzák meg – az írott törvénnyel nem törődve - ítéletüket.De még számukra is nehéz feladat a zseniális Oberzohn professzor legyőzése.

A gyilkosság alkímiája

McCleary, Carol

352 oldal, kartonált 3300 Ft

Párizs 1889.   A Világkiállítás területén már áll Eiffel lenyűgöző tornya, szenzációs látványosságok, az ipar, a technika  vadonatúj vívmányai bűvölik el a nagyérdeműt. Ám a Fény városának utcáin egy rejtélyes gyilkos lopakodik, s lakóit pestisjárvány tizedeli. Nellie Bly-nak, a világ első oknyomozó újságírónőjének meggyőződése, hogy a gyilkosságok kapcsolatban állnak a járvánnyal, és elhatározza, hogy véget vet mindkettőnek. Szövetkezik a zseniális fantáziájú Vernével, az intelligens és szégyentelen Oscar Wilde-dal és a történelem legnagyobb mikrobavadászával, Louis Pasteurrel, hogy együtt megoldják az évszázad bűntényét.

A gyilkosság illúziója

McCleary, Carol

352 oldal, kartonált 3300 Ft

  Nellie Bly újabb kalandos útja Bly elfogadja Verne kihívását, hogy megdöntse Phileas Fogg rekordját, és kevesebb mint nyolcvan nap alatt körbeutazza a Földet. A feladatot teljesíti, a távot hetvenkét nap alatt teszi meg. Ám az útról írt hivatalos beszámolójából kimarad egy hátborzongató esemény… Port Said nyüzsgő kikötőjében Nellie egy rejtélyes haláleset szemtanúja lesz. Tudtán kívül nemzetközi bonyodalom közepébe csöppen, s ez őt magát is a gyilkos céltáblájává teszi. A luxushajó fedélzetén, mely Nellie-t a Fáraók Földjéről a mesés Keletre viszi, a világ legnevesebb mágusai utaznak, s olyan ünnepelt hírességek, mint Sarah Bernhard vagy Frederick Selous, korának ismert felfedezője, Indiana Jones figurájának ihletője. Gyilkos lopakodik a fedélzeten, miközben a mágusok bűbájt űznek, s megidézik a holtakat; Nellie pedig rájön, hogy az Egyiptomban kezdődő halálos összeesküvés átfogja az egész világot.  

A hetéra

Vandenberg, Philipp

272 oldal, keménytáblás 3300 Ft

A maratoni csatamezőn görög katonák egy perzsa fogságból szökött fiatal görög lányt találnak. A gyönyörű és okos Daphnét Ariszteidész hadvezér parancsára a kultikus célokat is szolgáló prostituáltak, a hetérák veszik magukhoz. Daphné hamarosan az athéni arisztokrácia kedvence lesz. Egy hetéra azonban vagy a testét, vagy a szívét adhatja egy férfinak...

A különös grófnő

Wallace, Edgar

252 oldal, kartonált 1900 Ft

Loist hivatalos iratokkal egy női börtönbe küldik. Az udvaron sétáló rabok között felfigyel egy nőre, akit különös körülmények között, gyilkosságért ítéltek el. Az igazgató elbeszéléséből rádöbben, hogy az asszony nem más, mint az ő sosem látott édesanyja. Elhatározza, hogy bebizonyítja anyja ártatlanságát.Ettől kezdve különös dolgok történnek körülötte...

A legnagyobb vicckönyv

Köves József

456 oldal, keménytáblás 4400 Ft

Ez a viccgyűjtemény, amelyet most két kezében tart a Tisztelt Olvasó, kétféleképpen is a legnagyobb: egyrészt világrekord, mert soha ekkora mennyiségű vicc még nem jelent meg egyetlen kötetben; másrészt ilyen méretű vicckötet sem létezett még soha: hiszen nem is könyv, hanem igazi album.

A pillangó álma

Warga Marcell

208 oldal, kartonált 2000 Ft

A könyvben egy fiatal lányról esik szó, aki megpróbált színesen élni, valójában csak lázasan és szeszélyesen élt, végül meghalt. Balerina volt Moszkvában. Lokál-táncosnő Budapesten. Mozart-rajongó, Mazda-tulajdonos, a thai konyha nagy kedvelője… Mindig sietnie kellett. Csak a végén derült ki, valóban milyen kevés ideje volt.

A szerelem művészete

Ovidius Naso, Publius

158 oldal, keménytáblás 2500 Ft

Az erotikus tanköltemény a tudományos kézikönyvek módszerességével fejti ki témáját: tanácsokat férfiaknak és nőknek, hogyan lehet a szerelmet felkelteni, megszerezni és megőrizni Az elbűvölő szókimondással előadott könnyed-gáláns történetek miniatűr remekművek összefűzése. Különleges mű, és Gáspár Endre fordítása formailag is tökéletes. A szép kivitelű ajándékozásra alkalmas könyvet Győrfi András művészi rajzai illusztrálják.

A tizenegyedik parancsolat

Schneider, Ïsa

228 oldal, keménytáblás 2300 Ft

  A tizenegyedik parancsolat története mozaikokból épül kerek egésszé. A mozaikokat az író orvosi pályafutása alatt gyűjtötte össze és gyúrta egybe. A házasságban élő, emancipált nők testi-lelki gyötrelmeit tárja fel, amikor megtapasztalják életük párjának árulását. A történet ismerős, ha nem is mindig ilyen kemény, hisz a legtöbb asszony életében előbb-utóbb megjelenik egy „Muci” – vagy maga válik „Mucivá”. Egyik sem jó, de az előbbi a keservesebb. Aki harcba száll és elég kitartó, biztosan győz az utolsó menetben. A hősnő plasztikai műtétnek veti alá magát, a műtőasztalon végigpörgeti élettörténetét, és közben rádöbben, hogy egész élete úgy zajlott, ahogy azt a férfiak társadalma elvárta tőle. (Ünnepi könyvheti kiadvány)    

A tizenöt éves gerilla

Kibédi Varga Sándor

312 oldal, keménytáblás 3980 Ft

  Cigány vagy. Na jó, félcigány. Milyen érzés, amikor nap mint nap a saját tanáraid szembesítenek ezzel? Milyen a villamoson a beszólásokat hallgatni? Milyen, amikor az etnikai hovatartozás bemocskolja, megöli a szerelmed? Minden kamasz lázadó. Kiss Virág Santál is az. Ám neki komoly oka van a háborgásra. Cigányként, pontosabban „félcigányként” folyamatosan megkülönböztetik, megalázzák. Az okos, ambiciózus, önbizalommal felvértezett Virág nem törődik bele, hogy a világ olyan, amilyen. Pontosan tudja, hogy nem a bőrszín dönti el, ki milyen ember. Kíméletlen gerillaháborúba kezd.   A 2015-i ünnepi könyvhét könyve.

A vaskezű nő bűnügyei

Croix, Gaston

220 oldal, kartonált 1800 Ft

  Miss Dora Brentnek nyilván semmi esélye nem lenne egy szépségversenyen, modora is igen karcos, ám a hölgy briliáns eszét nem nélkülözheti a Scotland Yard. És bár Miss Brent működése mindig több hullát eredményez, mint egy tömeges kocsmai verekedés, megoldhatatlannak tűnő bűnügyekben végül mégis mindig az ő segítségét kérik. Klasszikus krimi sorozatunk új kötete Londonba invitálja az olvasót, ahol egy különös magándetektív, Miss Dora Brent mellett vehet részt a legkülönösebb bűntények felderítésében.

A zöld skarabeusz

Vandenberg, Philipp

330 oldal, kartonált 3300 Ft

A zöld skarabeusz - ez a legutolsó oldalig meglepő fordulatokban bővelkedő, misztikus régészeti thriller Egyiptomban játszódik, ahol a hatvanas években nemzetközi összefogással igyekeztek megmenteni a pusztulástól Abu Simbel sziklatemplomát. A világtól elzárt sivatagi táborban félelmetes emberi szenvedélyek koncentrálódnak. S hogy az asszuáni víztározó építése ne legyen zavartalan, arról gondoskodik a KGB, mely meg akarja hiúsítani a Ramszesz-kolosszus megmentését. A regény főhőse révén pedig az olvasó visszatér a régmúltba: Arthur Kaminski fölfedezi Ramszesz lánya és egyben felesége, Bent-Anat múmiáját, s annak kezében egy zöld skarabeuszt, melynek átka a mai napig kihat...

Aludni is tilos

Aszlányi Károly

360 oldal, kartonált 3300 Ft

A regény főhőse egy testi és szellemi tartalékait felélt fiatalember, aki minden lehető és lehetetlen pillanatban álomba zuhan: utcai esőben és kávéházi fülledt melegben, a bútorkereskedő mintatermében és egy asszony mellett az ágyban - s tíz, száz és talán ezer helyzetben még. A talaját vesztett mérnök, Tóth Flórián sorsának alakulását követhetjük nyomon az ázott utcákon át: a selyemfiú és az öntudatos munkanélküli kettéhasadt énjét, a szegény fiatalember és a grófnő szerelmét, vagy éppen a rácsimpaszkodó modern amerikai bakfissal folytatott viszonyát.Egy sajátos hajléktalansors a XX. század 30-as éveiből.

Erzsébet magyar királyné

Zsigray Julianna

360 oldal, keménytáblás 2500 Ft

Ferenc József gyönyörű feleségéről, a legendás Erzsébetről sok könyv jelent meg az elmúlt években is, de olvasmányosságával, romantikus hangvételével valamennyi közül kiemelkedik Zsigray Julianna szép regénye.

Filmszakadás

Molnár Miklós

336 oldal, kartonált 3300 Ft

 A szerző írja regényéről: A II. világháború utáni években játszódó regény férfi főhőséről gyermekkori emlékem is van. Akkor Dunavecsén laktam, ahol hősöm járásbírósági tisztviselő volt, hétvégeken mozigépész. Egyszer megszólítottam, és elszakadt filmszalagot kértem tőle, hogy kurblis filmvetítőmmel lejátszhassam. Nagy boldogságomra felvitt a gépházba, és kaptam tőle kimaradt filmrészleteket, magyarázattal, hogyan ragasszam össze azokat. Az egyik hétvégén, bánatomra elmaradt az előadás, mert a gépész nyomtalanul eltűnt. A községben azt suttogták, hogy elvitte az ÁVH, mert a találmánya eladásáról nyugatiakkal tárgyalt. Az volt a szóbeszéd, hogy kémkedett. Egyesek szerint disszidált, mások az elfogásáról tudtak. Már felnőtt voltam, elfoglalt operatőr, de azért még mindig foglalkoztatott a rejtélyes eltűnés. Hosszú évekig kutattam, megismertem egy különös szerelem történetét. Az emléktöredékek alapján fogtam hozzá e regény írásához.     A 2015-i ünnepi könyvhét könyve.

Halál Texasban

Habe, Hans

304 oldal, keménytáblás 3200 Ft

Hans Habe műve a XX. század történetének egyik legbaljósabb eseményét idézi fel: John Fitzgerald Kennedy meggyilkolását. Az író 1963 őszén - ügyeit intézendő és a viszontlátás élményére vágyva - Amerikába hajózott. Több mint két hónapig időzött az Egyesült Államokban, New Yorkon és Washingtonon kívül bejárta az „ellenséges" belföldet, az ország déli és délnyugati részeit is. Tanulmányútja már a végéhez közeledett, amikor eljött november 22., és eldördült Dallasban a merénylő fegyvere...

Halljátok az igét!

Werfel, Franz

526 oldal, keménytáblás 2980 Ft

Franz Werfel A Musza Dagh negyven napjához hasonlóan a Halljátok az igét! című művében is egy nehéz sorsú nép történetét eleveníti meg. Egy üldözött, legyőzőitől kísért embersereg menetel Izráel földjén a nagyregény monumentális záróképében. A történet az ótestamentumi időkben játszódik, a kép azonban a 21. század olvasójában nem pusztán a bibliai történetet -a zsidó nép babiloni fogságát - idézheti fel.

Istentelen század

Marton Mária

424 oldal, keménytáblás 2980 Ft

"Az Istentelen század című regény, joggal állíthatom, a kor nagy társadalmi regénye. Számos dokumentumokra épülő írás, forgatókönyv jelent meg az elmúlt negyven-ötven évről, de igazi szépirodalmi mű nemigen. Mi Marton erénye? Mint a többi írásaiban is, képes úgy analizálni, hogy az olvasó magára ismer, miközben fekete humora sosem hagyja el."

Kibeszélem az uram

Vág Bernadett

130 oldal, keménytáblás 1700 Ft

"Ronda dolog a más urán röhögni. Az enyémen meg még rondább! Jó, tudom, kibeszélni se volt szép, de akkor is. Különben se cikizésből beszéltem ki, dehogy. Éppen, hogy dicsértem!"

Kopernikusz átka

Vandenberg, Philipp

384 oldal, kartonált 3500 Ft

Liebherr Haman fiatal kőfaragó édesapját, a klasszikus műveltségű sírásót, az inkvizíció halála után boszorkánnyá nyilvánítja, tetemét kihantoltatja és nyilvánosan megégeti. Liebherr, akit egy vendéglős vesz magához, hamarosan szenvedélyes szerelmi viszonyt kezd fiatal és gyönyörű mostohaanyjával, elhatározza, hogy visszaszerzi családja becsületét. Apja hátrahagyott rejtélyes üzenete nyomán jut el egy bencés kolostorba, amelynek könyvtárában az egyház által betiltott és megsemmisített könyv utolsó megmaradt példányára bukkan...

Last Minute

Lady Happy (Hegedős Piroska)

236 oldal, kartonált 2200 Ft

  Akik kedvelik a romantikus, kalandos, fordulatos történeteket, remekül fognak szórakozni Lady Happy regényén, amelyből nem hiányzik a szex és a misztikum sem.       A regény egy utazásra viszi olvasóját napjaink Tunéziájába. Felsejlik benne az afrikai ország egzotikuma, gazdag múltja és sokszínű jelene. Aki már járt Tunéziában, a történetet olvasva biztosan visszavágyik – aki még nem volt ott, azt kíváncsivá teszi…       A főhős, a harmincas éveiben járó Lili, festőművész. A megrendelések utáni hajsza kimeríti, pihenésre vágyik, ezért Tunéziába utazik egy turistacsoporttal. A bombázó külsejű nő felszabadultan élvezi a nyaralást, ráadásul találkozik a nagy Ő-vel, akire mindig várt. A kibontakozó kapcsolatot drámaian szakítja szét egy rendkívüli esemény, azonban a szerelmesek kitartó küzdelmével újra egymásra találnak. A szenvedélyes szerelmet kemény próbára teszi a „harmadik” okozta konfliktus is.       A írónő, Lady Happy maga is beépül a cselekménybe. Titokzatosság övezi tevékenységét, amelynek különleges dramaturgiai szerepére csak az utolsó pillanatban derül fény.

Luxor királya

Vandenberg, Philipp

590 oldal, kartonált 3200 Ft

1939. Három hölgy találkozik a londoni Ritzben, hogy megemlékezzen arról a férfiról, akit tíz nappal korábban temettek el. Mindegyikük ugyanazt a férfit szerette: Howard Cartert, aki Tutanhamon fáraó sírjának megtalálásával szerzett magának hírnevet. Az asszonyok csak egy-egy fejezetet ismernek Carter életéből, így a beszélgetés során áll össze a fantasztikus kép arról a férfiról, aki a leghíresebb régészként vonult be a történelembe.

Motke, a tolvaj

Asch, Schalom

286 oldal, keménytáblás 2900 Ft

A jiddis irodalom egyik legrangosabb képviselőjének fájdalmasan szép regénye újból kapható. A Galíciában játszódó történet főhőse, Motke megszökik otthonról, s nyomorúságos falujából elindul a nagyváros felé, hátha ott vár rá a boldogság. Előbb a kutyák fogadják vezérükké, később üvegfúvóként dolgozik, aztán vándorkomédiásokhoz szerződik. Az út vége Varsó, a nagyváros bugyrai, nyilvánosházak, örömtanyák. Vajon sikerül az immár férfivá érett Motkénak kitörni mindebből, s egy lány szerelméért új életet kezdeni?

Palika

Szécsi Katalin

240 oldal, kartonált 2600 Ft

Szécsi Katalin, az énekes nővére levelekben számol be édesanyjuknak az azóta eltelt időről, főleg öccse, Palika tragédiába torkolló sorsáról. Vajon az édesanya hiánya is szerepet játszott abban, hogy a népszerű művész zaklatott életet élt és harmincévesen a halált választotta? Mi erősebb, a harag vagy a szeretet? Van, lehetséges megbocsátás? Ezekre a kérdésekre keres választ ez az őszinte, nagyon emberi könyv.

Szex és női lélek

Völgyessy Véda

280 oldal, kartonált 2500 Ft

Völgyessy Véda a Nők Lapja Café egyik kiemelt blogja, az Utazás a vaginám körül írója. A blog óriási sikere hozta, hogy Völgyessy Véda ma már egy női portálon is publikál, egy férfi online magazinban pedig önálló rovattal jelentkezik. Mi hát ez a könyv? Vitairat? Regény? Blogolás papíron? Mindhárom. A könnyed, izgalmas, helyenként pikáns hangvételű írás kamaszoktól egészen a nyugdíjas korosztályig mindenkit leköt, elgondolkodtat, szórakoztat.

Sziszi
Egy császárné naplója

Caso, Ángeles

302 oldal, keménytáblás 3200 Ft

Az alig 16 évesen uralkodófeleséggé vált ártatlan, törékeny teremtés nem mindennapi életének mozzanatait, legtitkosabb gondolatait, érzéseit leghűségesebb társával, naplójával osztotta meg.Bár eredeti naplója kérésére a tűz martaléka lett, a spanyol művészettörténész-írónő, Ángeles Caso jóvoltából most mégis a kezében tarthatja az olvasó. Írása hiteles korrajz, mindamellett rendkívül szórakoztató, izgalmas olvasmány is.

Tiltott övezet

Habe, Hans

560 oldal, keménytáblás 3800 Ft

1945. A legyőzött Németországot négy megszállási övezetre osztják. A városok romokban hevernek, sebesültek, földönfutók mindenfelé; az általános ínségben virágzik a feketekereskedelem és a korrupció. Ám mindez semmi azoknak az embereknek a lelkében dúló káoszhoz képest, akik München amerikai szektorában küzdenek boldogulásukért.